"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 2 januari 2018

Skymningstur från Hinnsjön


Det nya året inleddes med regn och slask. Hade sett fram emot att komma mej ut i dagsljus efter att ha gått av natten igår, men istället blev det en innedag, med brödbak och filmkväll med familjen. Kollade på den senaste av Apornas planet, Striden. Riktigt bra och skönt att bara ta det lugnt :D

Regn och plusgrader även idag, men jag packade med skidorna när maken for för att skotta av taket i stugan och fick mej en förvånansvärt fin tur med härligt före på fjällskogen! Snön låg fortfarande kvar på träden och jag fick se en orre och två ripor som gått och ätit björkknoppar på en myr.

Länge sen jag såg ripor i  trakten, så det var väldigt roligt!


 Snöklädda träd!


Svårt att föreställa sej att det kan vara så vackert i skogen, när det är så slaskigt och grått i stan! Blev verkligen glatt överraskad över att snön inte ramlat av träden i tövädret.



Hemkokt kola, gott att finna i fickan 

Har faktiskt bestämt mej för att inte äta godis under januarimånad, men hemkokt kola är väl inte riktig godis....nåja, hursomhelst, två slank ner och gav lite extra energi på turen :D


 ♡



 Nytrampade ripspår längs skidspåret




 Lätt snöfall, som sen övergick till regn




Hinnsjöstugan 15.30


Åkte ca en mil och när jag kom tillbaka till stugan igen, var maken fortfarande i full färd med att skotta bort snön från taken! Sjublöt av svett och medan han höll på så skottade jag fram grillringen som begravts sedan förra helgen då vi var där! Helt otroligt så mycket snö vi fått och mer ska det bli, hurra!

Fick sen frossan i oss när vi var på väg hem, så efter middag slog vi på bastun! Så skönt! :D



4 kommentarer:

  1. This is the real winter with a lot of snow.
    My best wishes for 2018.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kees: Yes it sure is! We havent had so much snow for years so I am very pleased :D Thankyou and the same to you!

      Radera
  2. Fantastiskt med all snö, hoppas nu den inte regnar bort. En lisa att betrakta snöbilderna, här är bara vatten, vatten. Snart upp till skorstenen...:)
    God fortsättning, Fjällripa!
    / Deerhunter

    SvaraRadera
  3. God fortsättning! Visst är det vackert med all snö och så spännande med alla djur/fågelspår man kan se. Min Micke såg järvspår på nyårsaftonen när han var ut och kollade sina mårdfällor. Inne i Sundsvall är det bara regn, slask och kaos men ute hos oss, ca 3,5 mil västerut är det vitt, fint och massor av snö. Ser härligt ut med skidtur och hund som kan springa lös.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3