"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

lördag 19 maj 2018

Underbar tälttur med yngste sonen


Igår var det äntligen dags för en tältnatt! En väldigt efterlängtad sådan och extra roligt att yngste sonen ville följa med, då det blivit allt mer sällan på sistone. Vi packade i ordning ryggsäckarna efter att han slutat skolan och styrde sedan kosan norr om stan. Ut till kusten, till ett av många favoritställen.

I strålande väder och vi fick ett helt fantastiskt dygn, med en massa härliga upplevelser :D


Fantastisk tältplats vid havet!


På den här platsen har jag tältat flera gånger förut, men jag brukar alltid välja nya ställen att sätta upp tältet på och den här gången hittade vi en perfekt plats mellan en tjärn och havet!



Ute till havs styr en fiskebåt


Vi hade knappt satt upp tältet förrän Nils utropar; säl! och mycket riktigt så ligger det en liten säl ute i vattnet och tittar på oss. Alltid lika roligt när man får se dem!


En nyfiken gråsäl


Samlade ihop lite drivved för kvällen och gick sen på upptäcksfärd längs klipporna. Så otroligt vackert kustlandskap vi har och så fantastiskt att man att man får ha det helt för sej själv :D



 HA 89 Uddvik


Abisko Dome 2

Middagsdax


Till middag blev det köpespizza till Nils och själv åt jag fetaost, småtomater och chorizokorv :D


Vårat fina ställe vid havet!




Måsar, skarvar och storskrakar flög kors och tvärs och det var väldigt livat bland svanarna ute på vattnet, då en herre hade fullt upp med att jaga bort de andra hela tiden. Väldigt roligt att sitta och titta på dem.



Bästa fredagsmyset :D



Det var så varmt och skönt att vi kunde ha på oss t-shirt och shorts hela kvällen och det var först när solen gick ner som det blev lite kyligare. Klädde på oss lite och tog ännu en promenad längs klipporna och njöt av de vackra färgerna i solnedgången!



HA 30 Vilma


Googlade båtens namn och hittade lite information, se här. Båten är hemmahörande i Kalix och fiskar både strömming och siklöja och som jag förstår det så samarbetar den med den andra båten, HA 89. Visste faktiskt inte att det bedrevs fiske från andra orter här ute.


Kvällsspex :D




Nils är helt orädd och skuttar enkelt ut på småöarna genom att hoppa från sten till sten. Kom mamma! Kom, det är ju inge farligt... Men nä, det är nog säkrast att mamman håller sej på torra land :D



Dax för kvällsfika






Gick och lade oss strax före halvelva och det dröjde inte länge förrän Nils sov, men jag låg en bra stund och lyssnade på fågellivet utanför och en bit bort hördes även orrarna spela. De höll på hela natten och när jag vaknade vid sex på morgonen var de fortfarande igång. Tittade ut och möttes av en annorlunda och härlig syn, då en ensam tupp stod mitt ute på klipporna och spelade för sej själv!


Gomorron vid havet!


Tuppen flög förstås iväg när jag gick ut för att fota, men satte sej i en tall så jag kunde ta ett kort :D



Som vanligt var det väldigt varmt i tältet på morgonen och vi flyttade ut både liggunderlag och sovssäck. Så skönt att ligga och dra sej en stund och blicka ut över havet :D



Härlig morgonstund på klipporna


Tog en morgonpromenad innan frukost och sedan började vi så sakteliga att packa ihop. Funderade på att stanna kvar, men eftersom vi skulle fara och fira kusin Evelina, så bestämde vi oss för att ta ner tältet och eventuellt fara till nåt annat ställe efteråt. Nu blev det inte så, för Nils skulle vara med en kompis istället, men vi har bestämt att det ska bli flera tältturer tillsammans framöver.




Packat och klart för hemgång



TACK för turen Nils, det gör vi snart om! :D



1 kommentar:

  1. Being out there in the beautiful nature with good conditions is what many people will like. Seeing a grouse and the wonderful surroundings of the see must have felt great.
    Greetings, Kees

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3