"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

onsdag 29 maj 2013

Ett nattligt äventyr vid havet


Vaknade strax efter tre igår och efter att vi fixat lite ärenden, så packade jag min ryggsäck och for ut till havet för en första övernattning i det nya tältet och för första gången helt ensam, ja Najo var ju också med förståss. Det var en bit att gå och det blev ganska tungt att bära, eftersom jag hade tagit med mej ved utifall att jag inte skulle hitta något att elda med.

Men fram kom vi och jag började med att sätta upp tältet längst ute på klipporna. Utan lä och skydd för nu ska det testas, tänkte jag. Jag funderade på om jag skulle behöva lägga stenar inuti så att det inte skulle flyga iväg, men tänkte att det borde räcka med ryggsäckens tyngd. Byggde sen en eldstad och en bänk inne vid stranden och samlade ihop lite torra kvistar. Satt sen och bara njöt i solen och tänkte att livet kan inte bli bättre än så här!

Då ser jag plötsligt att tältet ser lite konstigt ut och när jag går dit för att titta så ser jag att det har blåst omkull rakt upp och ner i en vattenpöl. Hmmm, jag skulle nog ha lagt i lite mer tyngder ändå! Rätade upp det, hämtade fler stenar som jag lade vid fötterna på tältet samt några inuti. Nu stod tältet stabilt och den fina kvällen tillbringades sen vid elden, med klämmackor och rosevin...


Akka Dome
Min fina tältplats vid havet!

Wilson och Najo

Det var verkligen en härlig känsla att bara vara själv och jag kände mej så otroligt fri och glad. Det kändes nästan som om jag var på en öde ö och jag kunde inte låta bli att tänka på Cast away när jag hittade den vita "bollen" på stranden. Hade jag inte haft Najo med mej, så hade jag nog suttit och pratat med den :))



Tälta på klippor
Så kan det gå, men det var ju en himla tur att tältet inte hamnade i havet iallafall!
 

?

En skål för livet!




Styvmorsviol, vår vackra landskapsblomma

Sommaridyll <3

Tälta på klippor

Himmelsk fägring


Tälta på klippor



Dags att sova

Jag hade som vanligt glömt mobilen hemma och visste därför inte vad klockan var, men jag tror att jag satt uppe till tolv. Hade velat ställa klockan för att se månen gå upp, men vaknade turligt nog och hann se den lysa så fint ovanför den blåa horisonten. Under natten sen började det blåsa ganska kraftigt, men tältet stod stadigt och det var härligt att somna om till vågornas brus...





Ett fint uppvaknande

Frukost

På väg hem igen

Vaknade av att solen sken, så jag öppnade upp tältet och låg och drog mej en stund innan jag gick och gjorde upp eld och fixade frukost. Några kanadagäss kom och landade strax intill och jag tror vi uppehöll oss på deras strand, med tanke på deras förargade trumpetande. Jag gick och lade mej i tältet en stund till och när jag vaknade kom jag på att jag aldrig sagt till maken var jag skulle och eftersom jag inte hade någon telefon så måste de ju vara jätteoroliga. Väntade mej nästan att det skulle komma en sökpatrull ;)

Så jag packade ihop mina grejer och gick tillbaka mot bilen och nu var det lite lättare att bära. Jag passerade en lite skogstjärn där jag till min glädje fick se att trollsländorna vaknat till liv och dessutom så simmade där en svarthakedopping! Första gången jag sett en sådan, så det var riktigt kul. Den här turen är en av mina bästa hittintills och jag kommer att leva på det här fina minnet lääänge! Funderar på om man inte ska ta och åka ut ikväll igen...
 
-det gäller ju att passa på när man kan!




35 kommentarer:

  1. you absolutely MUST take your cell phone AND leave a note telling them where you are going! shame on you!!!

    you and najo had a great night, but i can't imagine if something would have happened to you!

    SvaraRadera
  2. Men vilken underbar människa du är, bara traskar iväg med tältet och sover en natt vid havet...
    tur att du har Najo så att du har någon att prata å gosa med...
    å framförallt att sova med.

    Härliga du.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  3. Va modig du är som törs ge dig ut och sova ensam!! Ja, du har ju Najo som sällskap förstås - och Wilson! Jätteformat bilder från din utflykt!!

    SvaraRadera
  4. Mooie foto's vooral die met die mooie luchten het is een mooie serie.
    groetjes Herman.

    SvaraRadera
  5. Flott turbeskrivelse og fine medfølgende bilder...

    SvaraRadera
  6. Hej. Jäklar så härligt det låter och ser ut. Jag måste ta mig tid att vara ute mer förutom på nättera och nattskärrorna. ?-fåglarna är ett par svärtor, honan flrst och sedan hanen, grattis till den lilla läckra svarthakedoppingen. // Urban

    SvaraRadera
  7. Så härligt! ...men jag kan inte låta bli att undra vad dina nära och kära sa när du kom hem ;)
    / maria

    SvaraRadera
  8. The kind of experience I would love to do but I would need to be brave like you! Would surely enjoy it but to scared...
    I would love to do this with a friend or with my husband.
    This is a really nice post Suzanne; you really are alive and near the nature, you are grounded!
    Thanks for sharing this experience, I envy you...
    Louise :)

    SvaraRadera
  9. Dette var utrolig flotte bilder du har fra din tur.
    En vakker og flott natur.
    Karin

    SvaraRadera
  10. Jisses du tuffa brud.Blev alldeles förskräckt när jag läste att du gick iväg ensam men sen såg jag bilderna på Najo så då blev jag lugn ;))
    Fantastisk berättelse och lika fantastiska bilder.Du är en äventyrare av stora mått.Härlig upplevelse förstår jag.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Glämde ju säga att jag skrattade gott åt Wilson också...himla kul...

    SvaraRadera
  12. Underbara bilder från din härliga tripp till kusten.
    Ser framemot bilder från din nästa tripp. :)

    SvaraRadera
  13. Nice description and very good pictures. .. I love it.. Spetacular place. Great post Susanne. Congratulations ..

    SvaraRadera
  14. Ingen kan klaga på ditt mod eller tålamod. Hade jag kommit så långt som du och sett tältet blåsa iväg hade jag nog bara gått hem. Den där flaska ser ut som Matteus-Rose gjorde förr, sälj bilden till någon som sysslar med produktplacering/reklam, mycket frestande bild... En annan sak. Ditt sätt att vänta in motiven är berömvärt och där har nog en del av oss andra något att lära.
    / Deerhunter

    SvaraRadera
  15. Vilken natt och hoppsan, så kan det gå med tältet.
    Tittar och tittar, svårt att se var du är med detta lågvatten. Långroudden är det enda jag kommer på men är mer än osäker. Stämmer ju att det är en bit att gå, vet dock inte att jag passerat någon tjärn./brita

    SvaraRadera
  16. Du är ju bara för tuff du. Jag är alldeles för feg för sådant där men det låter verkligen fantastiskt. Dessutom är man ju alldeles nöjd med sig själv när man vågar något speciellt. Låter som en alldeles härlig utflykt du varit med om, nästan som jag lever mig in i det hela. Tack för att jag får njuta med dig.

    SvaraRadera
  17. Hvilket eventyr du kommer med her Susanne!! =) wow! jeg blir nesten avundsjuk her jeg sitter, du er modig som overnatter alene, men du hadde Najo da! :))
    utrolige flotte bilder! og veldig spennende lesning! måtte le her da jeg leste at du hadde glemt å si fra hvor du dro, eller at du skulle overnatte.
    Kan godt forstå at du hadde en super tid der ute, og månen som ligger over horisonten av havet!

    Klem fra meg! :)

    SvaraRadera
  18. Vilket fint tält du köpt, och lätt verkar det ju dessutom. Kanske nåt man kan resa utomlands i om det blåser tillräckligt! ;) Kom bara ihåg att Najo måste ha med sitt pass då!
    Tänk vilket gift det där med utenätterna blivit. Mycket som lockar, inte bara månen! :)

    SvaraRadera
  19. Trivelig. Slik skal sommeren være:)

    SvaraRadera
  20. Sämre kan man ha det!
    Det finns bara superlativer i detta inlägg, men jag vet inte vilka jag ska använda, använder väl alla som finns, så förstår du hur bra jag tyckte detta kändes:)
    (PS Jag brukar allt blåsa i lite extra luft i mina thermarest också)

    SvaraRadera
  21. Ja, skål for livet og gode turer!

    Nydelig lys, og det måtte være fantastisk å våkne til både solnedgang og soloppgang ved havet...

    Utrolig herlige bilder!

    :))

    SvaraRadera
  22. Vilken kaskad av härliga bilder o vilken fantastisk avkoppling du fick ! Gillade skål för livet bilden o violbilden mest men många andra härliga . Svarthakedopping jo man tackar , antar att de därhemma inte var alltför oroliga det vet nog att du kan ta vara på dig men visst..... Ha det fint !

    SvaraRadera
  23. Wow, this is so beautiful. I love your photos. And the night outside all alone by yourself must have been so absolutely great. Btw, I blow up my TAR-mat a little bit soever.
    Have a nice day! We have sun and warmth here, too, today! *happy*

    SvaraRadera
  24. Your husband and children will really have been worried.
    Important to always tell where you are going.
    Nojo was with you, but nice pictures you have taken.
    Regards, Irma

    SvaraRadera
  25. Quite an adventure. Nice pictures and an interesting story. Of course your husband and children know what kind of person you are; probably they were not surprised that you had gone touring, especially because Najo was with you. But, like others already said,leave a note and take your cellphone with you. Just suppose you had fallen and broken a leg ..........
    Greetings, Kees

    SvaraRadera
  26. Så ljuvligt du fick det på din övernattning. Bilderna är underbara och så snyggt komponerade.
    Beundrar ditt mod och målmedvetenhet.
    Du är verkligen en friluftslivets ambassadör.
    Må gott och NJUT!!!!
    M

    SvaraRadera
  27. Wow!! Sounds and looks like an awesome little trip.

    SvaraRadera
  28. Dette ser jo bare så herlig ut - så mye vakre bilder! Men ikke i verden om jeg hadde gjordt det der alene, og så ingen mobil heller da. Skjønner at du nyter allt dette, og jeg håper du får mange slike stunder fremover Susanne.

    SvaraRadera
  29. Marvelous photos of this wonderful landscape and also of the fire. Gorgeous !

    SvaraRadera
  30. - Halloj i norr.
    - Helt underbart Fjällripan !
    Vilken upplevelse.
    Men det här att blåsa upp en luftmadrass samtidigt som du fotograferar, det hade aldrig vi män klarat av...:o)
    - Ha en fortsatt bra dag !!!
    Hälsar Henning och Blondin-Ida.

    SvaraRadera
  31. Hej!
    Mmmm, som vanligt massor av naturromantik och så underbara bilder. Längtar, längtar.... ut till vår vackra natur!
    Ha en fin helg
    /Ingemar

    SvaraRadera
  32. Härliga bilder o vilken kväll du hade. Men du...mobilen måste du ju ha me....det kan ju hända vad som helst .....

    SvaraRadera
  33. I like your pictures all very nice, but one I call anyway. that picture is 14. So nice done with those little violets on that stone :-)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3